elda 300x300.jpg

X Tara vindt haar eigen weg in het leven dankzij MEE

Tara fietst van haar woning in Bergschenhoek naar de bushalte om daar de bus naar school in Rotterdam te nemen. Op zich niets bijzonders, maar Tara moet op een drukke weg fietsen en ze kende eerst de verkeerstekens niet goed. Dankzij het project MEE op Weg leerde ze zich veilig te bewegen in het verkeer en vergrootte ze zo haar zelfstandigheid.

Lees meer ...
gids arbeidscoach

Arbeidscoach

MEE begeleidt in een aantal gemeenten mensen met een beperking en een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan of dagbesteding. MEE zorgt dat zij deze baan ook kunnen behouden.

Lees meer ...
toekomstcoach

Toekomstcoach

Onderstaande informatie is alleen voor professionals. Op een aantal scholen in Rotterdam is MEE actief met dit concept. We kunnen momenteel geen extra aanmeldingen aannemen. Het organiseren van je toekomst vraagt inzicht en inzet. Hieraan ontbreekt het juist vaak bij kwetsbare jongeren. De Toekomstcoach van MEE helpt jongeren tussen de 16 en 27 jaar de touwtjes in handen te nemen en hun toekomst vorm te geven.

Lees meer ...
leefmee

Project LeefMEE

Het VHRR start samen met MEE Rotterdam project LeefMEE waarin voor bijzondere groepen een mentor (ook wel levensloopconsulent genoemd) wordt ingezet. De komende twee jaar krijgen vijftien cliënten met een lichte verstandelijke beperking (lvb) (HIT-groep) en vijftien cliënten met lvb (EPA-groep) een mentor.

Lees meer ...
voor de klas

Voorlichting door ervaringsdeskundigen

MEE verzorgt voorlichtingen over het leven met een beperking. De voorlichtingen worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers die zelf een beperking of chronische ziekte hebben, ervaringsdeskundigen dus. Zij hebben de hoofdrol in de voorlichtingen van MEE. Zij vertellen over hoe hun leven eruit ziet en wat hun ervaringen zijn in relatie tot de beperking of ziekte. Door hun verhaal met de deelnemers te delen krijgen deelnemers beter zicht op en meer begrip voor wat het hebben van een specifieke beperking met zich meebrengt in het dagelijks leven.

Lees meer ...

Contact met MEE 

Met hulp- of ondersteuningsvragen kunt u maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur bellen naar: 
010 282 11 11
Ook professionals en doorverwijzers kunnen van deze informatielijn gebruikmaken. 

toegang@blijfmeedoen.nl 

Sociale kaarten wijzen u de weg

Landelijk is er Sociale Kaart Nederland die burgers en professionals met een sociale kaart ondersteunt. Deze Sociale Kaart bestaat uit tienduizenden organisaties rond arbeid, onderwijs, sport, wonen, welzijn en zorg. Iedereen gebruikt dagelijks deze data om informatie te vinden, mensen op weg te helpen en daarmee kosten te besparen.