Ivo is vanwege een lichamelijke beperking rolstoelgebonden en is veel thuis. Hij wil graag sporten en meer onder de mensen komen.

Hij meldt zich aan bij SportMEE en sportconsulent Ed Hagers gaat met Ivo aan de slag. Ed introduceert hem bij tafeltennisvereniging Alexandria’66 waar hij een paar proeflessen mag volgen. Ivo blijkt talent te hebben en krijgt veel plezier in de sport. Daarnaast gaat hij boksen bij No Limits Gym. Hij wordt sterker en zijn conditie verbetert. Ivo kan gaan trainen bij het Regionaal Talentencentrum dat op landelijk niveau mooie resultaten boekt. In 2017 wordt hij zelfs Nederlands kampioen paratafeltennis in zijn klasse.

Omdat Ivo geen ervaring heeft om met het openbaar vervoer naar Rotterdam te reizen en daar behoorlijk tegenop ziet, meldt Ed Ivo aan bij MEE op Weg. Met Tertia (projectmedewerker MEE op Weg) bespreekt hij wat hij wil leren en samen starten ze met oefenen in het OV.

Naast het oefenen om met name in de drukke spits voor zichzelf op te komen en te reizen met de metro, is er onderweg veel tijd voor gesprekken en plezier. Het wordt Tertia duidelijk dat Ivo meer vragen heeft. Over zijn rolstoel, eigen bijdragen, zorg en vervoer met het gezin. Tertia vraagt aan Pauline, cliëntondersteuner vanuit MEE in het Sociaal Team Krimpen, om de mogelijkheden voor een rolstoelbus te onderzoeken. Dankzij een fondsaanvraag en de hulp van zijn netwerk, lokale ondernemers in zijn woonplaats en de Rotary Krimpenerwaard West is het gelukt om het geld bij elkaar te krijgen voor een auto waarin hij vervoerd kan worden met zijn rolstoel. Hierdoor kan Ivo nu, met hulp van zijn netwerk, door heel Nederland meedoen aan wedstrijden en trainingen op Papendal. Ook kan hij na lange tijd weer met zijn gezin op bezoek bij zijn ouders en familie, die ruim 200 kilometer bij hem vandaan wonen.

Ivo’s leven is totaal veranderd sinds hij in aanraking kwam met MEE. Hij is actief en is veel zelfstandiger geworden. Hij heeft de touwtjes weer in handen.

ivo.jpg

Sociale kaart Nederland wijst u de weg

MEE ondersteunt, in samenwerking met Isatis Care, burgers en professionals met Sociale Kaart Nederland. De Sociale Kaart bestaat uit tienduizenden organisaties rond arbeid, onderwijs, sport, wonen, welzijn en zorg. Iedereen gebruikt dagelijks deze data om informatie te vinden, mensen op weg te helpen en daarmee kosten te besparen. Meer informatie->