elda 300x300.jpg

Tara vindt haar eigen weg in het leven dankzij MEE

Tara fietst van haar woning in Bergschenhoek naar de bushalte om daar de bus naar school in Rotterdam te nemen. Op zich niets bijzonders, maar Tara moet op een drukke weg fietsen en ze kende eerst de verkeerstekens niet goed. Dankzij het project MEE op Weg leerde ze zich veilig te bewegen in het verkeer en vergrootte ze zo haar zelfstandigheid.

Lees meer ...
ivo.jpg

Een actief leven voor Ivo

Ivo is vanwege een lichamelijke beperking rolstoelgebonden en is veel thuis. Hij wil graag sporten en meer onder de mensen komen.

Lees meer ...
Mike (Fiets)

Mees gaat door weer en wind op zijn fiets naar school

Mees (13) hoeft niet meer met het taxi-busje naar school. Sinds kort gaat hij op de fiets naar school. Hij haalde onlangs zijn Fietsdiploma van MEE. Samen met vrijwilliger Nicolas fietste hij in de zomervakantie iedere week de weg van zijn huis naar De Piloot, een school voor kinderen met gedragsproblematiek. Dat kan hij nu alleen.

Lees meer ...
sportconsulent

Leonie weet het zeker: 'Sporten is veel meer dan alleen beweging!'

Leonie is sportconsulent bij SportMEE. Vijf vragen aan haar maken duidelijk waarom sporten meer dan alleen bewegen is.

Lees meer ...

Delano doet mee met MEE op Weg

Delano (17 jaar) gaat vijf dagen per week met de taxi naar het voortgezet speciaal onderwijs. Hij is verlegen en vindt het lastig om te communiceren met anderen. Hij heeft moeite met lezen, schrijven en klokkijken en hij heeft geen ervaring met zelfstandig reizen. Hij wil graag, maar is bang voor onverwachte zaken tijdens de reis.

Lees meer ...

Ga sporten!

Hulpverleners sturen kwetsbare Rotterdamse jongeren naar sportclubs. Het adagium: even bewegen helpt soms meer dan een uurtje op de sofa bij een therapeut. Het mes snijdt aan twee kanten, want coaches en trainers krijgen ook les in het herkennen van zorgwekkende signalen.

Lees meer ...
nicky.jpg

Zelfstandig reizen geeft Nicky meer vrijheid

Nicky reist zelf naar zijn dagbesteding in Barendrecht dankzij de hulp van MEE op Weg.

Lees meer ...
ilias tekening

Yussouf krijgt energie van mensen helpen

Yussouf die thuis zat vanwege GGZ-problematiek volgt vanuit UWV een traject wat hij als niet passend ervaart. Hij wil stoppen en vraagt ondersteuning. .

Lees meer ...
nienke tekening

Jamila krijgt een kans

Jamila is geïnteresseerd in nieuwe werkmogelijkheden, maar ze vindt nieuw ook eng en dat maakt haar onzeker en prikkelbaar.

Lees meer ...
lionel tekening

Pieter heeft nu een dag per week voor zichzelf

Pieter twijfelt over zijn vaardigheden Pieter is 34, getrouwd en vader van een dochter van 8. Als ict-er heeft hij enorme twijfels over zijn werk en vermogen om goed en betekenisvol te kunnen leven.

Lees meer ...

Samenwerken met ouders

Sandy, Marjan en Nienke zijn ouderfunctionarissen voor het Rotterdamse samenwerkingsverband PPO (passend primair onderwijs). Vanuit deze functie ondersteunen zij ouders met een kind in de basisschoolleeftijd, en soms al daarvoor, waarbij er sprake is van problemen bij het vinden of behouden van een passende onderwijsplek.

Lees meer ...

Uw ervaring met ons delen?

Wij vinden het leuk als u uw ervaringen met ons wil delen. Stuur uw reactie naar communicatie@meerotterdam.nl 

Meer ervaringen en verhalen lezen?

Ga naar het Blog MEE VERHALEN. De MEE-verhalen in dit blog zijn waargebeurd of deels waargebeurd. Alle namen van betrokkenen zijn geanonimiseerd of er is specifiek om toestemming gevraagd om de naam te mogen vermelden. De verhalen kunnen zijn opgetekend door medewerkers, cliënten dan wel (werk-)relaties van MEE Zuid-Holland Noord en MEE Rotterdam Rijnmond. Het thema is de dienstverlening van MEE aan cliënten en de ervaring van cliënten of relaties hiermee. Zo laten we zien wat de inzet van onze medewerkers oplevert.

Sociale kaart Nederland wijst u de weg

MEE ondersteunt, in samenwerking met Isatis Care, burgers en professionals met Sociale Kaart Nederland. De Sociale Kaart bestaat uit tienduizenden organisaties rond arbeid, onderwijs, sport, wonen, welzijn en zorg. Iedereen gebruikt dagelijks deze data om informatie te vinden, mensen op weg te helpen en daarmee kosten te besparen. Meer informatie->