Uitleg van de dienst

geen

Vind de organisatie die u zoekt op de Sociale kaart van  de Krimpenwijzer

De Sociale kaart bestaat uit meer dan 50.000 organisaties rond arbeid, onderwijs, wonen, welzijn en zorg en wordt dagelijks beheerd door Sociale Kaart Nederland Coöperatie.  

Sociale Kaart en Regelhulp
De Sociale Kaart Nederland is de eerste sociale kaart die gekoppeld is aan Regelhulp (www.regelhulp.nl). Dankzij de koppeling is het voor burgers eenvoudig geworden om binnen Regelhulp lokale organisaties te vinden op het gebied van zorg en ondersteuning. Regelhulp is de digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg en ondersteuning. Regelhulp biedt tekstuele informatie over de mogelijkheden voor een burger binnen de wet- en regelgeving omtrent zorg en ondersteuning. Door middel van het beantwoorden van een aantal vragen zien burgers wat er mogelijk is in hun persoonlijke situatie en waar zij recht op hebben.

De meerwaarde van Sociale Kaart binnen Regelhulp 
De Sociale Kaart verbreedt de opties die Regelhulp biedt door ook de lokale zorg binnen de gemeente in kaart te brengen. De Sociale Kaart omvat een uitgebreide databank van -formele én informele- organisaties die actief zijn op het gebied van zorg en ondersteuning binnen de gemeente. De burger kan, dankzij de koppeling tussen de Sociale Kaart en Regelhulp, zélf in contact komen met lokale zorg die nauw aansluit op de specifieke zorgvraag. Hierdoor wordt de zelfredzaamheid van burgers vergroot.

 


Andere diensten in gemeente

  • Cliëntondersteuning

    Kerntaken binnen de cliëntondersteuning zijn: verstrekking van informatie en advies, vraagverduidelijking, kortdurende ondersteuning en bevordering van zelfredzaamheid en casusregie. Bekijk dienst

  • Cliëntondersteuning Wet langdurige zorg

    Heeft u een Wlz-indicatie en heeft u vragen over de keuze voor een zorgaanbieder of zorgvorm? Of heeft u misschien al zorg bij een zorgaanbieder, maar wilt u die veranderen of bent u daar niet tevreden over? U kunt terecht bij MEE. Bekijk dienst

SamenwerkingspartnerKrimpenWijzer.png

Sociale kaarten wijzen u de weg

Landelijk is er Sociale Kaart Nederland die burgers en professionals met een sociale kaart ondersteunt. Deze Sociale Kaart bestaat uit tienduizenden organisaties rond arbeid, onderwijs, sport, wonen, welzijn en zorg. Iedereen gebruikt dagelijks deze data om informatie te vinden, mensen op weg te helpen en daarmee kosten te besparen.