Contact opnemen

Object reference not set to an instance of an object.

14010 (Vraagwijzer Rotterdam)

Waar kan je met welke vraag naar toe in Rotterdam 

CJG: Opvoeden, opgroeien en jeugdhulp 
https://centrumvoorjeugdengezin.nl/locaties/rotterdam/

Voor uw vragen over opvoeden en opgroeien voor kinderen van 0-18 jaar kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Is er voor uw zoon of dochter meer hulp en ondersteuning nodig bijvoorbeeld vanwege en beperking of psychische problemen? Dan kunt u hiervoor ook terecht bij het CJG. Zij bespreken met u wat er aan de hand is en kunnen u eventueel doorverwijzen naar het wijkteam. Het kan ook zijn dat uw huisarts u doorverwijst naar het wijkteam of naar een zorgaanbieder die jeugdhulp aanbiedt.

Werk en inkomen
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/contact-werk-en-inkomen/

Heeft u moeite met het vinden van werk of het verkrijgen van inkomen? Dan kunt u terecht bij verschillende loketten van de gemeente voor werk en inkomen. Voor jongeren van 18 tot 27 jaar is er een speciaal Jongerenloket. Daar kun je ook terecht met vragen over onderwijs, of als je geen slaapplek hebt.  

Vraagwijzer
14010
https://www.meerotterdamrijnmond.nl/over-mee/adressen-vraagwijzers-rotterdam 
https://www.rotterdam.nl/loket/vraag-over-zorg-of-hulp/

Alle burgers van 18 jaar en ouder kunnen terecht bij de Vraagwijzer. Bijvoorbeeld als u extra zorg en ondersteuning nodig heeft, of u heeft moeite met zelfstandig reizen of vragen over gezondheid en geld. De medewerkers van de Vraagwijzer bespreken wat er nodig is, wat u zelf kunt doen en verwijzen zo nodig door naar het Wijkteam.
 

Onafhankelijke cliëntondersteuning
010 307 64 50 / advies@rotterdamondersteunt.nl

 

In alle wijkteams werken medewerkers van MEE. U kunt niet zelf contact opnemen met het de wijkteam. Voor burgers van 18 jaar en ouder verloopt de toegang via de Vraagwijzer. Voor jongeren van 0-18 jaar is de toegang via het CJG.  

De gemeente Rotterdam heeft ook een mooie “wegwijzer zorg en hulp” gemaakt die je helpt bij het vinden van de juiste toegang. Is het nog iets om dit ook te vermelden? Het gaat om deze wegwijzer: https://wegwijzer.rotterdam.nl/p/informatieportaal/3940649673949186

 

Staat uw situatie er niet tussen of twijfelt u waar u moet zijn? Neem dan contact op met de informatielijn van MEE.

meerotterdam-logo.png

Diensten in deze gemeente

Sociale kaarten wijzen u de weg

Landelijk is er Sociale Kaart Nederland die burgers en professionals met een sociale kaart ondersteunt. Deze Sociale Kaart bestaat uit tienduizenden organisaties rond arbeid, onderwijs, sport, wonen, welzijn en zorg. Iedereen gebruikt dagelijks deze data om informatie te vinden, mensen op weg te helpen en daarmee kosten te besparen.