Contact opnemen

Object reference not set to an instance of an object.

14010 (Vraagwijzer Rotterdam)

Waar kan je met welke vraag naar toe in Rotterdam 

Wegwijzer Rotterdam

De Gemeente Rotterdam heeft een wegwijzer die u helpt om het juiste loket te vinden. 

Hieronder bespreken we de vier belangrijkste lokketen.

Vraagwijzer (18+)

Alle burgers van 18 jaar en ouder kunnen in Rotterdam terecht bij de Vraagwijzer. Bijvoorbeeld als u extra zorg en ondersteuning nodig heeft of vragen heeft over gezondheid, schulden of administratie.

De medewerkers van de Vraagwijzer bespreken wat er nodig is, wat u zelf kunt doen en verwijzen zo nodig door naar de juiste ondersteuning.

Contactgegevens vindt u hier: https://www.meerotterdamrijnmond.nl/over-mee/adressen-vraagwijzers-rotterdam 

of https://www.rotterdam.nl/loket/vraag-over-zorg-of-hulp/

 

Centrum voor jeugd en Gezin CJG (18-)

Is er voor uw zoon of dochter meer hulp en ondersteuning nodig bijvoorbeeld vanwege en beperking of psychische problemen? Of heeft u vragen over opvoeden en opgroeien? Dan kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

De medewerkers van het CJG bespreken met u wat er aan de hand is en kunnen u eventueel doorverwijzen naar de juiste ondersteuning.

Contactgegevens van het CJG vindt u hier: https://centrumvoorjeugdengezin.nl/locaties/rotterdam/

 

Onderwijs, Werk en inkomen (18- en 18+) 

Heeft u moeite met het vinden van werk of het verkrijgen van inkomen? Dan kunt u terecht bij verschillende loketten van de gemeente voor werk en inkomen. Voor jongeren van 18 tot 27 jaar is er een speciaal Jongerenloket. Daar kun je ook terecht met vragen over onderwijs.

Contactgegevens vindt u hier: https://www.rotterdam.nl/werken-leren/contact-werk-en-inkomen/

 

Onafhankelijke cliëntondersteuning (18- en 18+)

Soms lukt het niet om samen met de medewerkers van bovenstaande lokketten de juiste hulp te vinden of bespreekt u uw vragen toch liever met een onafhankelijke ondersteuner. Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan contact op via telefoonnummer: 010 307 64 50 of per e-mail: advies@rotterdamondersteunt.nl

 

Twijfelt u toch nog waar u moet zijn? Neem dan contact op met de informatielijn van MEE 010 282 11 11 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

meerotterdam-logo.png

Diensten in deze gemeente

Sociale kaarten wijzen u de weg

Landelijk is er Sociale Kaart Nederland die burgers en professionals met een sociale kaart ondersteunt. Deze Sociale Kaart bestaat uit tienduizenden organisaties rond arbeid, onderwijs, sport, wonen, welzijn en zorg. Iedereen gebruikt dagelijks deze data om informatie te vinden, mensen op weg te helpen en daarmee kosten te besparen.