20 januari, 2020

 

Op 20 januari start MEE Rotterdam samen met Rotterdam Sportsupport en Sportbedrijf Rotterdam met een campagne om sport voor mensen met een beperking meer onder de aandacht te brengen.

Rotterdam is de eerste PlayUnified stad van Nederland, daar zijn we trots op. In de serie ‘Sporten is voor iedereen!’ komen vijf Rotterdamse sporters aan het woord waarvoor sporten bij een sportclub niet meteen vanzelfsprekend is. Startend op 20 januari delen we elke twee weken een inspirerend verhaal via onze eigen kanalen (website, Linked-in, Facebook, Instagram en Twitter. Deel jij de verhalen ook vanaf volgende week? Hou de kanalen van MEE in de gaten! 

De eerste sporter die in beeld komt is Mathijs. Hij speelt waterpolo bij zwemvereniging Ommoord. De weken daarna komen andere sporters in beeld. 

Wat bedoelen we met Sporten is voor iedereen?  

Rotterdammers in alle levensfasen die aanvullende begeleiding, ondersteuning of een aangepaste activiteit nodig hebben om te gaan en blijven sporten of bewegen. De Rotterdammers sporten of bewegen bij voorkeur inclusief, wat betekent dat ze meedoen aan reguliere activiteiten of sporten/ bewegen bij reguliere sport- en beweegaanbieders. 

Daarbij geldt altijd inclusief als het kan, aangepast als het moet.

Wie zijn de initiatiefnemers van Sporten is voor iedereen?

Rotterdam Sportsupport, SportMEE en Sportbedrijf Rotterdam werken samen om alle Rotterdammers in beweging te brengen. Rotterdam Sportsupport creëert het netwerk om sporten voor iedereen mogelijk te maken. En ondersteunt sportverenigingen met aangepast aanbod. Wij van SportMEE verzorgen de individuele begeleiding van Rotterdammers met een beperking die een sportvraag hebben. Sportbedrijf Rotterdam ondersteunt sportaanbieders bij het opzetten van nieuwe activiteiten en is verhuurder van de Rotterdamse sportaccommodaties.

 

 

Sociale kaarten wijzen u de weg

Landelijk is er Sociale Kaart Nederland die burgers en professionals met een sociale kaart ondersteunt. Deze Sociale Kaart bestaat uit tienduizenden organisaties rond arbeid, onderwijs, sport, wonen, welzijn en zorg. Iedereen gebruikt dagelijks deze data om informatie te vinden, mensen op weg te helpen en daarmee kosten te besparen.