2 maart, 2020

John is trainer bij LMO in Rotterdam naast de Kuip. Hij heeft een auditieve beperking net als een aantal spelers uit zijn team. Ook sporten? Ga naar www.sportmee.nl

 

Rotterdam is de eerste PlayUnified stad van Nederland, daar zijn we trots op. In de serie ‘Sporten is voor iedereen!’ komen vijf Rotterdamse sporters aan het woord waarvoor sporten bij een sportclub niet meteen vanzelfsprekend is.

 

Wat bedoelen we met Sporten is voor iedereen?


Rotterdammers in alle levensfasen die aanvullende begeleiding, ondersteuning of een aangepaste activiteit nodig hebben om te gaan en blijven sporten of bewegen. De Rotterdammers sporten of bewegen bij voorkeur inclusief, wat betekent dat ze meedoen aan reguliere activiteiten of sporten/ bewegen bij reguliere sport- en beweegaanbieders.
Daarbij geldt altijd inclusief als het kan, aangepast als het moet.Wie zijn de initiatiefnemers van Sporten is voor iedereen?

Rotterdam Sportsupport, SportMEE en Sportbedrijf Rotterdam werken samen om alle Rotterdammers in beweging te brengen.

Wij van SportMEE verzorgen de individuele begeleiding van Rotterdammers met een beperking die een sportvraag hebben.

Sociale kaarten wijzen u de weg

Landelijk is er Sociale Kaart Nederland die burgers en professionals met een sociale kaart ondersteunt. Deze Sociale Kaart bestaat uit tienduizenden organisaties rond arbeid, onderwijs, sport, wonen, welzijn en zorg. Iedereen gebruikt dagelijks deze data om informatie te vinden, mensen op weg te helpen en daarmee kosten te besparen.