6 december, 2017

Grip en Gezondheid biedt 300 volwassenen uit Rotterdam en Nissewaard de mogelijkheid deel te nemen aan het volgende programma:

1. Cursus Minder stress

Tijdens de cursus gaan deelnemers aan de slag met basistechnieken om stress te verminderen. Ook de motivatie om te stoppen met roken krijgt aandacht.

2. Praktische hulp bij geldzaken

Deze hulp is in de vorm van a) hulp van een buddy, of b) online hulp. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld het invullen van formulieren voor de bijstand; het maken van een spaarplanning; solliciteren; het regelen van kinderopvang; vaste hulp bij geldzaken zoeken.

3. Aantrekkelijke stimulans

Deelnemers die de cursus Minder stress helemaal volgen, ontvangen een leuk uitje.

Onderzoek

Het effect van dit programma op stress en roken zal worden onderzocht door het Erasmus University College (onderdeel van Erasmus Universiteit Rotterdam).

Stand van zaken

Op dit moment loopt een testfase van dit programma (zgn. pilotstudie). Dit houdt in dat een groep deelnemers de cursus Minder Stress doorloopt en hulp krijgt rondom geldzaken. Deze fase heeft als doel om de laatste aanscherpingen te doen aan de cursus, de hulp bij geldzaken en de onderzoeksmethoden voor de hoofdstudie. De hoofdstudie start in januari 2018. De klankbordgroep, bestaande uit professionals en oud-deelnemers, zal meedenken in de verdere opzet van het programma.

Voor de deelnemers die starten in januari 2018 zijn er informatiebijeenkomsten in december 2017 (Rotterdam) en januari 2018 (Nissewaard).

Bijgaand flyers voor informatiebijeenkomsten in december 2017 in Rotterdam.

Rotterdam Centrum

Rotterdam Zuid

Rotterdam IJsselmonde

 

Sociale kaart Nederland wijst u de weg

MEE ondersteunt, in samenwerking met Isatis Care, burgers en professionals met Sociale Kaart Nederland. De Sociale Kaart bestaat uit tienduizenden organisaties rond arbeid, onderwijs, sport, wonen, welzijn en zorg. Iedereen gebruikt dagelijks deze data om informatie te vinden, mensen op weg te helpen en daarmee kosten te besparen. Meer informatie->