30 mei, 2018

Gezocht: Ervaringsdeskundige met ASS die voorlichting wil geven

MEE Rotterdam Rijnmond verzorgt voorlichtingen over het leven met een beperking voor medewerkers van organisaties in zorg en welzijn en voor leerlingen en studenten in het beroepsonderwijs. De voorlichtingen gaan over het leven met visuele, auditieve, motorische en verstandelijke beperkingen, over chronische ziektes, autisme en NAH.

We zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk en belangrijk vindt om vanuit zijn of haar ervaringsdeskundigheid te vertellen over het leven met een autisme spectrum stoornis (ASS).

Het doel van de voorlichtingen is dat deelnemers horen hoe mensen met ASS leven, wonen, werken en waar zij tegenaan lopen. Ook geeft de ervaringsdeskundige tips over hoe je kunt omgaan en communiceren met mensen met ASS en beantwoordt hij of zij vragen van de deelnemers.

Wij bezoeken MBO en HBO opleidingen, vooral verpleegkunde, verzorgende en MMZ opleidingen, maar bijvoorbeeld ook verpleegtehuizen, vrijwilligersorganisaties, wijkteams, loketten van de gemeente en maatschappelijke opvang. De lessen duren ongeveer anderhalf uur.

Profiel van de vrijwilliger:

-      je hebt zelf ASS en wil hierover vertellen aan anderen;

-        je vindt het leuk om met verschillende mensen om te gaan;

-        je bent beschikbaar tijdens kantooruren, dit kan één keer per week, één keer per maand of één keer per twee maanden zijn. Incidenteel vinden voorlichtingen plaats in de avonduren.

Je ontvangt een vergoeding van minimaal € 13,50 per voorlichting plus de gemaakte reiskosten. Je wordt begeleid door medewerkers van MEE. Er is altijd een medewerker van MEE bij de voorlichtingen aanwezig. De voorlichtingen worden gegeven in het werkgebied van MEE Rotterdam Rijnmond. 

Kent u mensen, heeft u zelf interesse of wilt u meer informatie dan horen wij heel graag van u.

Team Groepsvoorlichting MEE Rotterdam Rijnmond

Telefoon            : 010 - 282 11 44

E-mail                : groepsvoorlichting@meerotterdam.nl

Sociale kaart Nederland wijst u de weg

MEE ondersteunt, in samenwerking met Isatis Care, burgers en professionals met Sociale Kaart Nederland. De Sociale Kaart bestaat uit tienduizenden organisaties rond arbeid, onderwijs, sport, wonen, welzijn en zorg. Iedereen gebruikt dagelijks deze data om informatie te vinden, mensen op weg te helpen en daarmee kosten te besparen. Meer informatie->