15 februari, 2019

Veel van onze cliënten hebben of ervaren een afstand tot de arbeidsmarkt. Meedoen in de werkende maatschappij, ergens bij kunnen horen, financiële onafhankelijkheid voelen en ervaren of gewoon een reden hebben om ‘s ochtends je bed uit te komen is vooral voor onze doelgroep erg belangrijk. Veel werkgevers geven aan werkplekken te hebben voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maar geen kandidaten te hebben.

Afgelopen periode is er hard gewerkt om het thema Arbeid een prominente plaats te geven binnen onze ondersteuning. Dit mag en kan altijd nog meer en beter. Arbeid kan juist ook het uitgangspunt zijn van waaruit de ondersteuningsvraag wordt opgepakt. Heel belangrijk is het dus dat we goed in beeld hebben welke cliënten van ons in aanmerking komen voor ondersteuning op het gebied van arbeid.

We hebben verschillende mogelijkheden die we kunnen inzetten om deze cliënten en/of hun werkgevers verder te helpen, denk aan Jobcoaching, arbeidsdiagnostiek, participatiescans, informatie over wet- en regelgeving, scholing herkennen LVB en autisme voor gemeenten en werkgevers.

Lees wat de arbeidscoach voor jou kan doen.

Of stel meteen je vraag aan de arbeidscoach.

 

undefined

 

Sociale kaarten wijzen u de weg

Landelijk is er Sociale Kaart Nederland die burgers en professionals met een sociale kaart ondersteunt. Deze Sociale Kaart bestaat uit tienduizenden organisaties rond arbeid, onderwijs, sport, wonen, welzijn en zorg. Iedereen gebruikt dagelijks deze data om informatie te vinden, mensen op weg te helpen en daarmee kosten te besparen.