Grip op je leven met de experts van MEE

Meedoen is grip op je leven hebben en houden. Meedoen is meer dan goede hulp en ondersteuning. Meedoen is zelfstandig wonen, naar school gaan, werk hebben. De experts van MEE maken meedoen mogelijk.

Uitgelicht nieuwsbericht

Bekendheid onafhankelijke cliëntondersteuning neemt langzaam toe

De rol van de cliëntondersteuner is opgenomen in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz). Cliëntondersteuners zijn in het leven geroepen om met een cliënt mee te denken over zorg en ondersteuning en helpen cliënten bijvoorbeeld bij het regelen van zorg en het maken van afspraken over de zorg. Cliënten kunnen er gratis gebruik van maken. Ondersteuners denken vanuit het belang van de cliënt en zijn niet betrokken bij organisaties die indicaties stellen en de zorg leveren. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onderstreepte al eerder het belang van cliëntondersteuners, maar zag ook dat ze moeilijk te vinden zijn voor mensen die hun hulp goed kunnen gebruiken. Dat blijkt ook uit het cliëntervaringsonderzoek Wmo: gemiddeld wist vorig jaar slechts een derde van de cliënten met een Wmo-indicatie van het bestaan van (onafhankelijke) cliëntondersteuning.

Lees meer ...

Sociale kaart Nederland wijst u de weg

MEE ondersteunt, in samenwerking met Isatis Care, burgers en professionals met Sociale Kaart Nederland. De Sociale Kaart bestaat uit tienduizenden organisaties rond arbeid, onderwijs, sport, wonen, welzijn en zorg. Iedereen gebruikt dagelijks deze data om informatie te vinden, mensen op weg te helpen en daarmee kosten te besparen. Meer informatie->