Navigatie

In Barendrecht

De vraag waar ik mee zit gaat over:

  • Neem contact op met de gemeente Barendrecht via telefoonnummer 140180 of log met je DigiD in op de website van de gemeente. Wanneer er een voorziening op maat nodig is dan komt er iemand bij je langs om jouw situatie en de mogelijkheden te bespreken. Meer informatie staat op de website van de gemeente Barendrecht

  • Je hebt moeite met jouw kinderen. Of je maakt je zorgen om jouw zoon of dochter. Het kan ook zijn dat jouw kind of puber zich apart gedraagt. Waar kan je dan naartoe?
    In Barendrecht kun je voor al jouw vragen over kinderen tussen 0 en 18 jaar naar het Centrum voor Jeugd en Gezin. Daar werken specialisten die jou verder kunnen helpen. Wil je weten waar zij zitten of welk nummer je moet bellen? Het staat allemaal op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Barendrecht.

    Beperking of psychische problemen

    Is er meer aan de hand? Heeft jouw zoon of dochter een beperking? Of zijn er psychische problemen zoals depressief zijn? Neem dan contact op met het wijkteam van Barendrecht. Je kunt het wijkteam op verschillende manieren bereiken. Via de Vraagwijzer op het telefoonnummer 140180. Je kunt ook via WhatsApp contact opnemen met de gemeente Barendrecht. Gebruik het telefoonnummer: 06 46 986 326 of gebruik het contactformulier.

  • Je bent je baan kwijtgeraakt. Dat is erg vervelend. Als je geen inkomen meer hebt, kan de gemeente je helpen. Je moet wel een paar stappen doorlopen.

    Aanmelden bij UWV voor nieuw werk én uitkering

    Je moet je eerst inschrijven bij UWV. Daar kom je dan te staan als werkzoekende. Dat doe je op via de website van UWV. Je meldt je ook bij UWV als je een uitkering bij de gemeente moet aanvragen. Als je dat hebt gedaan, kun je naar de gemeente gaan.

    Gemeente: uitkering en hulp bij zoeken baan

    Daarna meld je je bij de gemeente voor een uitkering of hulp bij het zoeken naar een baan. Je kunt je met je DigiD aanmelden via de website van de gemeente Barendrecht. Als je liever belt: dat kan ook. Vraagwijzer is telefonisch bereikbaar op maandag en dinsdag tussen 13.00 en 16.00 uur via telefoonnummer: 06 41 547 948.

    Extra hulp bij UWV of gemeente?

    Heb je moeite om jezelf aan te melden bij UWV dan kan je de gemeente bellen: 06 41 547 948. Daar helpt iemand je verder. Je kunt ook op de website lezen wat de gemeente doet om je te helpen als je geen werk (meer) hebt. Ga hiervoor naar de website van de gemeente Barendrecht.

  • In Nederland zijn er allemaal verschillende wetten die regelen dat je zorg kunt krijgen. Zo kan je voor lange tijd (langdurig) zorg nodig hebben. Deze zorg kan thuis worden gegeven. Als thuis blijven niet (goed) kan, dan is er een misschien plek in een verpleeghuis of een speciaal verzorgingshuis. Die zorg wordt geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz).

    Hoeveel zorg en welke zorg: de indicatie

    Eerst wordt gekeken hoevéél zorg je nodig hebt en welke zorg dat moet zijn. Daarvoor wordt een ‘indicatie’ afgegeven: je krijgt een brief met de beslissing welke soort zorg je krijgt en om hoeveel zorg het gaat.

    Wie geeft jou zorg: de zorgverlener

    Als je die indicatie hebt, ben je er nog niet. Je moet ook nog iemand kiezen die jou die zorg geeft. Of je moet kiezen uit verschillende vormen van zorg zoals een opvanghuis, verpleeghuis of iets anders. Misschien heb je al iets gekozen, maar ben je daar achteraf niet gelukkig mee.

    Hulp bij vragen over de Wet Langdurige Zorg (Wlz)

    Gaat jouw vraag over de Wet langdurige zorg (Wlz)? Zo ja, dan ga je voor de eerste aanvraag naar de gemeente. Heeft u al een Wlz indicatie en u zoekt u een zorgaanbieder? Neem dan contact op met uw zorgkantoor (Zoek uw zorgkantoor). MEE Rotterdam Rijnmond biedt per 1 januari 2024 geen Wlz cliëntondersteuning meer aan.

  • Als je een beperking hebt of een chronische ziekte is het niet altijd gemakkelijk om een sport te vinden. Daar kan SportMEE bij helpen. De consulenten zijn er voor jou: om mee te denken en advies te geven.

    Meer weten? Ga naar het overzicht van SportMEE

  • Heb je een beperking? Moet je reizen naar school, je werk, dagbesteding, sport of vrienden? Soms is dan speciaal vervoer geregeld, maar dat lukt niet altijd. Dan is het fijn als je toch zelfstandig mogelijk kunt (leren) reizen. Daar is MEE op Weg voor.

    Een maatje kijkt samen met je wat je nodig hebt en helpt je. Of dit nu met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer (OV-coach) is.

    Ook MEE op Weg? Je kunt gratis meedoen.

    Ga naar het overzicht van MEE op Weg

  • Veel mensen moeten voor hun inkomen, zorg of ondersteuning bij de gemeente aankloppen. Als jou dat ook overkomt, wil je soms eerst weten wat je te wachten staat. Welke vragen komen op je af? Kan je je hulp het beste via de gemeente regelen?Is er een andere manier om hulp of ondersteuning te krijgen?Welke informatie moet je meenemen?

    Wat is jouw situatie en wat heb je nodig?

    We kijken eerst wat jouw situatie is. Daarna welke hulp of ondersteuning je denkt dat je nodig hebt. Misschien heb je meer nodig of juist minder? Wij helpen je om dat te bepalen. We nemen niets van je over, maar helpen je steviger in je schoenen te staan.Je weet daarna beter waar je naartoe moet met jouw hulpvraag.

    Onafhankelijke cliëntondersteuning

    Er is onafhankelijke cliëntondersteuning in Barendrecht. Onafhankelijk omdat we je advies geven dat geen gevolgen voor je heeft bij de toekenning. Cliëntondersteuning omdat jij klant bent van de gemeente of de zorgaanbieder.

    Neem contact op met de onafhankelijke cliëntondersteuner van MEE.